Пробиотик и COVID-19

Пробиотик и COVID-19
21 юли 2020

Гледайте "Хранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса" ТУК!

 

Хранителна терапия с пробиотик Laktera, съдържащ щам на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход при пациенти с COVID 19

Уникален български пробиотичен щам на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход се използва при лечение на пациенти, болни от COVID-19. За първи път пробиотикът Laktera се прилага при пациент в Университетската болница в Плевен. Касае се за мъж на 56 години, който е лекуван около 30 дни с пневмония, получена в резултат на COVID-19. Приложено е стандартно лечение с четворна антибиотична комбинация, общоукрепващи средства и кортикостероиди. Пациентът е изписан с подобрение, но след няколко дни отново е приет в тежко общо състояние с обрив, който засяга абсолютно цялото тяло и лигавиците. При допир обривът кърви. Лигавицата на устата също е засегната до невъзможност за хранене. Случай на COVID 19 с такава клинична картина и такъв вид обрив се описва за първи път в България. Съществуват научни данни от италиански и английски лекари, които описват случаи на COVID 19 с подобен вид обрив. Най-вероятно този обрив се дължи на засягане на малките кръвоносни съдове на кожата и лигавиците. Пациентът започва отново лечение с тройна антибиотична комбинация, белтъчни разтвори и общоукрепващи средства, но без подобрение. На третия ден от лечението към общата лечебна схема е включен пробиотик Laktera, съдържащ Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход, в доза два пъти по 15 грама дневно. Още на втория ден след прием на пробиотика Laktera, обривът започва да изчезва и кожата започва да се възстановява. Пациентът започва да се храни, тъй като лигавицата на устата му започва да се възстановява. На десетият ден пациентът е изписан с здрави кожа и лигавици, без температура и отрицателен PCR тест за COVID-19.  

В същата Университетска болница в Плеван са приети още 12 пациента с положителен PCR за COVID 19. При тях заболяването се проявява с дихателна недостатъчност, висока температура и рентгенографски данни за двустранна пневмония. От първия ден на приемането всички тези пациенти приемат освен стандартното лечение за COVID 19, и хранителна терапия с пробиотик Laktera в доза 2 пъти по 15 гр дневно. Прави впечатление, че за разлика от други пациенти с пневмония от COVID 19, тези които приемат Lactobacillus bulgaricus DWT1, от воден произход се подобряват много по-бързо. На третия-четвъртия ден от болничното лечение те са в добро общо състояние, нямат температура, без прояви на дихателна недостатъчност и силно редуцирана кашлица. На девети-десети ден от хоспитализацията на тези болни, PCR за COVID 19 е отрицателен и пневмонията е овладяна. Няма починали при пациентите с COVID 19, които приемат пробиотик Laktera. Клиничните наблюдения и прилагането на хранителна терапия с Laktera при болни с  COVID-19 продължават и в момента.

Прилагаме и хранителна терапия с пробиотик Laktera и при пациенти с по-леки форми на COVID-19, лекувани вкъщи. При тях прави впечатление, че се възстановяват много по-бързо в сравнение с други пациенти с COVID-19, също лекувани удома. При пациентите, приемали Laktera така характерните симптоми на  COVID-19 - лесна уморяемост, отпуснатост и липса на концентрация отзвучават за три-четири дни.  Нито един от наблюдаваните до този момент петима амбулаторно лекувани болни с COVID-19, приемали Lactobacillus bulgaricus DWT1, от воден произход, не е приет в болница с усложнения.

Механизмът на действието на Lactobacillus bulgaricus DWT1 върху COVID-19 е открит от prof. Palok Aich of National Institute of science Education and Research of Department of Atomic Energy, Government of India. Преди две години той доказва, че този щам от воден произход превръща М2 в М1 макрофаги. М1 макрофагите са собствени клетки на имунитета, които човек сам произвежда. М1 макрофагите силно повишават клетъчния имунитет и  убиват туморни и вирусни клетки.

Пробиотикът Laktera  се произвежда от българската компания Дафлорн ООД и има сертификат от Българската агенция по безопасност на храните за храни със специално предназначение.  Щамът Lactobacillus bulgaricus DWT1 е първият в света щам, изолиран от чиста изворна вода в България и пробиотикът е патентован с Патент в САЩ № 9,131,708 B2 и Патент в Евопейския съюз с № 3172973.

23 януари 2023
Лактера Нейчър помага на моряците ни по време на дългото и екстремно плаване към Антарктида!

Лактера е част от единствения медицински проект на 31-вата българска експедиция към Антарктида и се приема ежедневно от екипажа на първия български плавателен съд, плаващ до ледения континент!

прочети още
9 януари 2023
Laktera плава към Антарктида

Научните изследвания на Лактера продължават! Лактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев.

прочети още
20 декември 2022
Лактера с патент за ковид-19

В ReFresh гост д-р Даниела Петрова

прочети още
11 ноември 2022
Лактера в Антарктида!

Лактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция.

прочети още
20 октомври 2022
Патент за биологично активен продукт при COVID-19

Патент №4294, 06.07.2022, Патентно ведомство на РБ „Биологично активен продукт“

прочети още
25 август 2022
Важно съобщение!

Скъпи клиенти, от 05-ти Септември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.

прочети още
13 август 2022
ReFresh за здраве - Как се произвеждат едни от най-добрите български пробиотици

Д-р Петрова за производство на Лактера Нейчър по всички световни стандарти гредайте в предаването ReFresh за здраве със Силвия Чалъкова

прочети още
26 юли 2022
Серията Лактера Алерджи Фрий!

Миглена Ангелова представя серията Laktera Allergy Free

прочети още
26 юли 2022
Лактера Нейчър за Вас!

Миглена Ангелова представя Laktera Nature!

прочети още
3 май 2022
Йод и радиация. Митове и реалност

Д-р Петрова в "Искрено и лично" с Миглена Ангелова за йод и радиация. Митове и реалност!

прочети още
3 май 2022
Д-р Даниела Петрова за лъчезащитния ефект на пробиотиците

Нова статия в Pro News Dobrich пробиотикът Лактера и лъчезащитния ефект

прочети още
28 март 2022
ReFresh за здраве с д-р Даниела Петрова

Пробиотиците на Дафлорн!

прочети още
2 март 2022
Български пробиотици – първите в света, изолирани от наша изворна вода

Pro News Dobrich: Български пробиотици – първите в света, изолирани от наша изворна вода

прочети още
23 февруари 2022
В ReFresh д-р Петрова за алергиите

ReFresh за здраве - Алергии - какво представляват и помагат ли пробиотиците в борбата с тях

прочети още
17 януари 2022
Проф. д-р Александров в РеФреш за здраве!

Какво са пробиотиците? Имунитет и пробиотици!

прочети още
16 декември 2021
ПРАЗНИЧНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Във връзка с предстоящите празници, екипът на Дафлорн БГ Ви информира, че празничното ни работно време е до 23.12.2021 включително. В междупразничните дни също ще работим на 29 и 30.12.2021. Последният ден от 2021 - 31 декември е неработен за нас, тъй като куриерската компания Спиди няма да взима пратки на тази дата. Първият ни работен ден от новата година е 04.01.2022.

прочети още
6 декември 2021
Laktera при бременни жени с Covid-19

Д-р Петрова говори за Laktera при бременни жени с Covid-19 в Refresh за здраве!

прочети още
30 ноември 2021
Весели празници с Лактера!

Лактера Ви подарява 10 грама с всяка кутия!

прочети още
4 ноември 2021
Важно съобщение

Скъпи клиенти, от 15 Ноември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.

прочети още
25 октомври 2021
PRO NEWS DOBRICH: Д-р Даниела Петрова говори за пробиотиците!

Статия в PRO NEWS DOBRICH: Д-р Даниела Петрова от Добрич ръководи успешна компания за български пробиотици.

прочети още
22 октомври 2021
Ковид, бременност и пробиотици

Ковид, бременност и пробиотици с д-р Даниела Петрова

прочети още
20 октомври 2021
В РеФреш за здраве участва Проф. Александров!

Гледайте Проф. Александров в предаването РеФреш за пробиотици и рак!

прочети още
5 октомври 2021
Лактера набира популярност!

Семейсъвото на Лактера се увеличава с нови пордукти!

прочети още
28 септември 2021
Пробиотиците при Ковид

Пробиотиците при ковид - д-р Даниела Петрова; Михаела Георгиева; Кристин Настева

прочети още
24 август 2021
Пробив в ковид-терапията при бременност

Д-р Даниела Петрова. Пробив в ковид-терапията при бременност. Алергии и пробиотици.

прочети още
27 април 2021
“Laktera Rose oil” и “Laktera Allergy Free Rose+” са отново на пазара!

Научният съвет на Европейския орган по безопасност на храните (EFSA) даде официално становище, че въз основа на историята на безопасна употреба на Българското розово масло му се дава статут за квалифицирана презумпция за безопасност. 

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ...?

Знаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Кашер сертификат, издаден от равин д-р Левингер от Йерусалим!

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ...?

Знаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Халал сертификат, издаден от Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България!

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ... ?

Знаете ли, че тази година (2021) нашата компания: “Дафлорн” - производител на първия в света пробиотик от воден произход - получи най-високото ниво на международна сертификация в областта на храните - FSSC 22 000 след успешно преминат одит на известната американска компания NQA!

прочети още
6 януари 2021
Професор Александров гост на Миглена Ангелова в CODE HEALTH TV

ЗАСЕКРЕТЕНАТА LACTOBACILLUS BULGARICUS - СВОЙСТВА И ДЕЙСТВИЕ. Разговор с проф. д-р Н. Александров

прочети още
7 ноември 2020
Томбола „Месец на Имунитета“ от 10.11.2020 до 10.12.2020

Томбола „Месец на Имунитета“ Купете Лактера Нейчър 250г в периода от 10.11.2020 до 10.12.2020 и имате възможност да спечелите ваучер на стойност 50 или 100 лв!

прочети още
1 юли 2020
Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?

Гледайте предаването Business Daily по ТВ Европа с участието на Проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова по темата "Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?"

прочети още
29 юни 2020
ЛАКТЕРА АЛЕРДЖИ ФРИ и ЕВРОПЕЙСКИ ПАТЕНТ

Европейският патентен офис издаде официален сертификат на Дафлорн ООД за Европейски патент.

прочети още
18 юни 2020
Откриване на ФИРМЕН магазин на Дафлорн!

На 15.06.2020 откри врати ФИРМЕНИЯ магазин на Дафлорн!

прочети още
9 юни 2020
Интервю за пробиотиците в ДарикРадио

През месец март проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова дадоха интервю пред журналистката от Дарик радио Добрич г-жа Топалова.

прочети още
9 юни 2020
Пробиотици в лечението на рака

Индийският професор Палок Айк говори за Lactobacillus bulgaricus DWT1 и лечение на рак

прочети още