Статия в ProNewsDobrich за Лактера Веган – новият български пробиотик на растителна основа, е вече на пазара

Статия в ProNewsDobrich за Лактера Веган – новият български пробиотик на растителна основа, е вече на пазара
20 ноември 2023

Статия в ProNewsDobrich за Лактера Веган

В 21-ви век ние заплащаме „постиженията“ в химическата индустрия, производството на индустриални храни с дълъг срок на годност, производството на синтетични материи и замърсяването на въздуха с все по-честата проява на различни видове алергии. Обработката на млякото с химични вещества води до все по-честа алергия или непоносимост към тази основна за човека храна.

Екипът на Лактера се бори с това предизвикателство повече от 4 години и успя да размножи млечнокисели пробиотични бактерии изцяло на растителна основа като създаде нов пробиотик със специфичната българска бактерия Лактобацилус булгарикус – Лактера Веган. Млечнокиселите пробиотични бактерии, освен на мляко, се размножават добре и на растителна среда от соя или ядки, но в последните години голяма част от соята на пазара е ГМО, а към ядките има доста алергии.

В Лактера Веган - първият в света щам от воден произход Lactobacillus bulgaricus DWT1, е размножен в среда от кокосово мляко, грах и пектин.

Кокосовите орехи се отглеждат в тропическите райони повече от 4500 години и в съвремието популярността им нарасна заради екзотичния им вкус и потенциалните им ползи за здравето. За разлика от много други плодове, кокосовите орехи съдържат малко въглехидрати и повече мазнини. Мазнините в кокосовия орех са средноверижни триглицериди. Те се усвояват директно от тънките черва и се превръщат в енергия без да се натрупват в мастните депа и не натоварват черен дроб и сърце. Хората, които живеят на Полинезийските острови имат по-ниска заболеваемост от сърдечносъдови заболявания и захарен диабет. Кокосовите орехи съдържат и няколко важни минерала. Те са с особено високо съдържание на манган, което е от съществено значение за здравето на костите и метаболизма на въглехидратите и холестерола. Богати са на мед и желязо, които подпомагат образуването на червени кръвни клетки, както и на селен и полифеноли, които са важни антиоксиданти, защитаващи клетката от оксидативен стрес.

Грахът е растителната храна, която е с изключително високо съдържание на растителни протеини и ниско съдържание на мазнини. Високото съдържание на фибри подобрява храносмилането. Грахът е ценен източник на желязо, което помага в борбата с умората и анемиите. Високото съдържание на витамин С подпомага нашия имунитет и производството на колаген, което поддържа кожата ни здрава и млада. Грахът може да направи чудеса за очите ни. Той съдържа лутеин, който намалява риска от катаракта и дегенерация на макулата, които водят до загуба на зрение в напреднала възраст.

Пектинът се съдържа основно в ябълки, дюли, череши, сливи и други плодове. Пектинът има разнообразие от здравословни ползи. Всъщност, именно на него се дължи познатата поговорка: „Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен!“ Пектинът укрепва храносмилателното здраве, забавя усвояването на холестерола, мазнините и въглехидратите от храните и по този начин поддържа нормалното ниво на кръвната захар и сърдечното ни здраве. Той е пребиотик, т.е. източник на храна за пробиотичните бактерии. В човешкото тяло, ябълковият пектин се превръща в бутират, който стимулира мозъка да произвежда мозъчен невротрофичен фактор за облекчаване на стреса, безсънието, тревожността и депресията. Ябълковият пектин спомага и детоксикацията, тъй като е с отрицателен заряд и привлича положително заредените тежки метали и токсини и ги изхвърля от тялото.

Новият пробиотик Лактера Веган не съдържа никакви алергени, вкл. мляко, съгласно  Регламент 1169 на ЕС (Приложение 2 за алергени). Този пробиотик е много подходящ за хора на веганска или вегетарианска диета, за хора, които постят, за хора на палео диета, изключваща консумацията на зърнени продукти, както и за хора, които не консумират глутен.

Основният пробиотичен щам в Лактера Веган е Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход, за който експериментално и клинично е доказано, че има антибактериален ефект срещу патогенни бактерии, предизвикващи диарии и възпаления. Професор Айк от Индия доказа експериментално, че този щам намалява размножаването на ракови клетки.

По време на ковид епидемията екипи от Университетска болница Плевен и Университетска болница „Св. Анна“ в София доказаха, че Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход модулира клетъчния имунитет и е успешна хранителна подкрепа при COVID-19. За това проучване Лактера получи български патент за биологично активен продукт, който има обещаващите качества на храна на бъдещето за борба с вирусните инфекции.

По време на 31-вата Антарктическа експедиция, екипи от ВВМУ Варна и Софийски университет доказаха, че този щам е психобиотик и влияе благоприятно върху депресиите и „бърнаут“ синдром при хора, подложени на екстремни натоварвания и стрес.

Средата, в която е размножен Lactobacillus bulgaricus DWT1 в новия пробиотик Лактера Веган, е кокос, грах и пектин.  

Лактера Веган е със заявки за български и европейски патент.

Вземете една лъжичка Лактера Веган за вашето здраве и добро настроение!

Бъдете здрави с Лактера!

18 май 2024
ПРАЗНИЧНО РАБОТНО ВРЕМЕ!

Във връзка с националните празници, магазинът Лактера ще ПОЧИВА на 24, 25, 26 и 27 МАЙ. Честит празник на българската писменост!

прочети още
26 април 2024
Празнично работно време!

По празниците магазин Лактера на бул. Хр. Ботев 23 в София ще ПОЧИВА на 1-ви МАЙ и на 3-ти, 4-ти, 5-ти и 6-ти МАЙ. 

прочети още
12 март 2024
Д-р Красимира Жекова за Лактера

Специалист акушер гинеколог с множество допълнителни квалификации и дългогодишен стаж говори за ползите на Laktera!

прочети още
4 март 2024
Ползите от пробиотика с цинк на "Лактера"

Гледай Refresh за здраве с гост д-р Даниела Петрова, 30.12.2023

прочети още
21 февруари 2024
Гледай Refresh за здраве - Ново поколение ВЕГАН ПРОБИОТИЦИ

Представя д-р Даниела Петрова, "Дафлорн" - 18.11.2023

прочети още
10 февруари 2024
ПОДАРЪК ЛЪЖИЧКА ЗА 14 ФЕВРУАРИ!

На 13 и 14 ФЕВРУАРИ с всяка ПОРЪЧКА и ПОКУПКА получавате подарък ЛЪЖИЧКА от Дафлорн - ЛЪЖИЧКА ЗДРАВЕ С ЛАКТЕРА!

прочети още
8 януари 2024
Статия в ProNews Dobrich Laktera Vegan Zn

Лактера Веган Цинк – първи по рода си пробиотик от изворна вода на растителна основа с 19 признати здравни претенции според Регламент 432 на ЕС!

прочети още
8 януари 2024
Статия в ProNews Dobrich с Проф.Никола Александров

Щамът Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход е уникално природно лечебно средство

прочети още
8 януари 2024
Статия в ProNews Dobrich Лактера и Европейското законодателство

Знаете ли какво означава здравна претенция в Европейския съюз? А защо е важно хранителните добавки да имат такива претенции?

прочети още
30 ноември 2023
ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ ЛЪЖИЧКА ПОДАРЪК ЗА КОЛЕДА

През целия ДЕКЕМВРИ за всяка покупка на поне една кутия пробиотична формула Laktera получавате ПОДАРЪК Коледна лъжичка LAKTERA! Вземайте всеки ден лъжичка Laktera за Вашето здраве!

прочети още
30 ноември 2023
ПРАЗНИЧНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Във връзка с предстоящите празници, екипът на Дафлорн БГ Ви информира, че празничното ни работно време на 23.12.2023 е от 9 до 15ч включително. За да може да зарадвате близките и следколедно ще работим и в междупразничните дни на 28 и 29.12.2023 с нормално работно време от 9 до 17ч.

прочети още
5 октомври 2023
Нова вълна COVID и имунитет

Пробиотикът „Лактера“ е надеждно оръжие в борбата с вирусните инфекции

прочети още
20 май 2023
Българско розово масло беше застрашено да стане „опасен химикал“, според европейското законодателство. 

С общите усилия на служебното правителство, община Казанлък, екипа на Лактера и други професионалисти българското розово масло ВЕЧЕ е под егидата на Световната организация по интелектуална собсвеност.

прочети още
27 април 2023
Детокс на черния дроб

Гледай Refresh за здраве - Детокс на черния дроб с Пробиотици - с гост д-р Даниела Петрова-22.04.2023

прочети още
7 април 2023
Лактера Актив 250г и Лактера Акив 60 капсули в АПТЕКИТЕ с НОВ ЕТИКЕТ!

Вече можете да намерите Лактера Актив 250г и Лактера Акив 60 капсули в аптиките с НОВ ЕТИКЕТ!

прочети още
4 април 2023
Д-Р ПЕТРОВА в Искрено и лично! Скакалци, червеи, щурци за ядене - кой печели? Розовото масло приравнено към нефта?

Вече масовото използване на насекоми в храни не е нещо от далечното бъдеще. Какво трябва да знаем и има ли рискове за здравето ни? Какво общо имат пробиотиците и розовото масло и може ли да ни помогнат да запазим здравето си?

прочети още
1 март 2023
ЧЕСТИТ ПЪРВИ МАРТ!

МАГАЗИНЪТ НЯМА ДА РАБОТИ ОТ 3-ТИ ДО 6-ТИ МАРТ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

прочети още
23 януари 2023
Лактера Нейчър помага на моряците ни по време на дългото и екстремно плаване към Антарктида!

Лактера е част от единствения медицински проект на 31-вата българска експедиция към Антарктида и се приема ежедневно от екипажа на първия български плавателен съд, плаващ до ледения континент!

прочети още
9 януари 2023
Laktera плава към Антарктида

Научните изследвания на Лактера продължават! Лактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев.

прочети още
20 декември 2022
Лактера с патент за ковид-19

В ReFresh гост д-р Даниела Петрова

прочети още
11 ноември 2022
Лактера в Антарктида!

Лактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция.

прочети още
20 октомври 2022
Патент за биологично активен продукт при COVID-19

Патент №4294, 06.07.2022, Патентно ведомство на РБ „Биологично активен продукт“

прочети още
25 август 2022
Важно съобщение!

Скъпи клиенти, от 05-ти Септември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.

прочети още
13 август 2022
ReFresh за здраве - Как се произвеждат едни от най-добрите български пробиотици

Д-р Петрова за производство на Лактера Нейчър по всички световни стандарти гредайте в предаването ReFresh за здраве със Силвия Чалъкова

прочети още
26 юли 2022
Серията Лактера Алерджи Фрий!

Миглена Ангелова представя серията Laktera Allergy Free

прочети още
26 юли 2022
Лактера Нейчър за Вас!

Миглена Ангелова представя Laktera Nature!

прочети още
3 май 2022
Йод и радиация. Митове и реалност

Д-р Петрова в "Искрено и лично" с Миглена Ангелова за йод и радиация. Митове и реалност!

прочети още
3 май 2022
Д-р Даниела Петрова за лъчезащитния ефект на пробиотиците

Нова статия в Pro News Dobrich пробиотикът Лактера и лъчезащитния ефект

прочети още
28 март 2022
ReFresh за здраве с д-р Даниела Петрова

Пробиотиците на Дафлорн!

прочети още
2 март 2022
Български пробиотици – първите в света, изолирани от наша изворна вода

Pro News Dobrich: Български пробиотици – първите в света, изолирани от наша изворна вода

прочети още
23 февруари 2022
В ReFresh д-р Петрова за алергиите

ReFresh за здраве - Алергии - какво представляват и помагат ли пробиотиците в борбата с тях

прочети още
17 януари 2022
Проф. д-р Александров в РеФреш за здраве!

Какво са пробиотиците? Имунитет и пробиотици!

прочети още
16 декември 2021
ПРАЗНИЧНО РАБОТНО ВРЕМЕ

Във връзка с предстоящите празници, екипът на Дафлорн БГ Ви информира, че празничното ни работно време е до 23.12.2021 включително. В междупразничните дни също ще работим на 29 и 30.12.2021. Последният ден от 2021 - 31 декември е неработен за нас, тъй като куриерската компания Спиди няма да взима пратки на тази дата. Първият ни работен ден от новата година е 04.01.2022.

прочети още
6 декември 2021
Laktera при бременни жени с Covid-19

Д-р Петрова говори за Laktera при бременни жени с Covid-19 в Refresh за здраве!

прочети още
30 ноември 2021
Весели празници с Лактера!

Лактера Ви подарява 10 грама с всяка кутия!

прочети още
4 ноември 2021
Важно съобщение

Скъпи клиенти, от 15 Ноември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.

прочети още
25 октомври 2021
PRO NEWS DOBRICH: Д-р Даниела Петрова говори за пробиотиците!

Статия в PRO NEWS DOBRICH: Д-р Даниела Петрова от Добрич ръководи успешна компания за български пробиотици.

прочети още
22 октомври 2021
Ковид, бременност и пробиотици

Ковид, бременност и пробиотици с д-р Даниела Петрова

прочети още
20 октомври 2021
В РеФреш за здраве участва Проф. Александров!

Гледайте Проф. Александров в предаването РеФреш за пробиотици и рак!

прочети още
5 октомври 2021
Лактера набира популярност!

Семейсъвото на Лактера се увеличава с нови пордукти!

прочети още
28 септември 2021
Пробиотиците при Ковид

Пробиотиците при ковид - д-р Даниела Петрова; Михаела Георгиева; Кристин Настева

прочети още
24 август 2021
Пробив в ковид-терапията при бременност

Д-р Даниела Петрова. Пробив в ковид-терапията при бременност. Алергии и пробиотици.

прочети още
27 април 2021
“Laktera Rose oil” и “Laktera Allergy Free Rose+” са отново на пазара!

Научният съвет на Европейския орган по безопасност на храните (EFSA) даде официално становище, че въз основа на историята на безопасна употреба на Българското розово масло му се дава статут за квалифицирана презумпция за безопасност. 

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ...?

Знаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Кашер сертификат, издаден от равин д-р Левингер от Йерусалим!

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ...?

Знаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Халал сертификат, издаден от Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България!

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ... ?

Знаете ли, че тази година (2021) нашата компания: “Дафлорн” - производител на първия в света пробиотик от воден произход - получи най-високото ниво на международна сертификация в областта на храните - FSSC 22 000 след успешно преминат одит на известната американска компания NQA!

прочети още
6 януари 2021
Професор Александров гост на Миглена Ангелова в CODE HEALTH TV

ЗАСЕКРЕТЕНАТА LACTOBACILLUS BULGARICUS - СВОЙСТВА И ДЕЙСТВИЕ. Разговор с проф. д-р Н. Александров

прочети още
7 ноември 2020
Томбола „Месец на Имунитета“ от 10.11.2020 до 10.12.2020

Томбола „Месец на Имунитета“ Купете Лактера Нейчър 250г в периода от 10.11.2020 до 10.12.2020 и имате възможност да спечелите ваучер на стойност 50 или 100 лв!

прочети още
21 юли 2020
Пробиотик и COVID-19

Хранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса

прочети още
1 юли 2020
Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?

Гледайте предаването Business Daily по ТВ Европа с участието на Проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова по темата "Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?"

прочети още
29 юни 2020
ЛАКТЕРА АЛЕРДЖИ ФРИ и ЕВРОПЕЙСКИ ПАТЕНТ

Европейският патентен офис издаде официален сертификат на Дафлорн ООД за Европейски патент.

прочети още
18 юни 2020
Откриване на ФИРМЕН магазин на Дафлорн!

На 15.06.2020 откри врати ФИРМЕНИЯ магазин на Дафлорн!

прочети още
9 юни 2020
Интервю за пробиотиците в ДарикРадио

През месец март проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова дадоха интервю пред журналистката от Дарик радио Добрич г-жа Топалова.

прочети още
9 юни 2020
Пробиотици в лечението на рака

Индийският професор Палок Айк говори за Lactobacillus bulgaricus DWT1 и лечение на рак

прочети още