Статия в ProNewsDobrich за Лактера Веган
В 21-ви век ние заплащаме „постиженията“ в химическата индустрия, производството на индустриални храни с дълъг срок на годност, производството на синтетични материи и замърсяването на въздуха с все по-честата проява на различни видове алергии. Обработката на млякото с химични вещества води до все по-честа алергия или непоносимост към тази основна за човека храна.
Екипът на Лактера се бори с това предизвикателство повече от 4 години и успя да размножи млечнокисели пробиотични бактерии изцяло на растителна основа като създаде нов пробиотик със специфичната българска бактерия Лактобацилус булгарикус – Лактера Веган. Млечнокиселите пробиотични бактерии, освен на мляко, се размножават добре и на растителна среда от соя или ядки, но в последните години голяма част от соята на пазара е ГМО, а към ядките има доста алергии.
В Лактера Веган - първият в света щам от воден произход Lactobacillus bulgaricus DWT1, е размножен в среда от кокосово мляко, грах и пектин.
Кокосовите орехи се отглеждат в тропическите райони повече от 4500 години и в съвремието популярността им нарасна заради екзотичния им вкус и потенциалните им ползи за здравето. За разлика от много други плодове, кокосовите орехи съдържат малко въглехидрати и повече мазнини. Мазнините в кокосовия орех са средноверижни триглицериди. Те се усвояват директно от тънките черва и се превръщат в енергия без да се натрупват в мастните депа и не натоварват черен дроб и сърце. Хората, които живеят на Полинезийските острови имат по-ниска заболеваемост от сърдечносъдови заболявания и захарен диабет. Кокосовите орехи съдържат и няколко важни минерала. Те са с особено високо съдържание на манган, което е от съществено значение за здравето на костите и метаболизма на въглехидратите и холестерола. Богати са на мед и желязо, които подпомагат образуването на червени кръвни клетки, както и на селен и полифеноли, които са важни антиоксиданти, защитаващи клетката от оксидативен стрес.
Грахът е растителната храна, която е с изключително високо съдържание на растителни протеини и ниско съдържание на мазнини. Високото съдържание на фибри подобрява храносмилането. Грахът е ценен източник на желязо, което помага в борбата с умората и анемиите. Високото съдържание на витамин С подпомага нашия имунитет и производството на колаген, което поддържа кожата ни здрава и млада. Грахът може да направи чудеса за очите ни. Той съдържа лутеин, който намалява риска от катаракта и дегенерация на макулата, които водят до загуба на зрение в напреднала възраст.
Пектинът се съдържа основно в ябълки, дюли, череши, сливи и други плодове. Пектинът има разнообразие от здравословни ползи. Всъщност, именно на него се дължи познатата поговорка: „Една ябълка на ден, държи доктора далеч от мен!“ Пектинът укрепва храносмилателното здраве, забавя усвояването на холестерола, мазнините и въглехидратите от храните и по този начин поддържа нормалното ниво на кръвната захар и сърдечното ни здраве. Той е пребиотик, т.е. източник на храна за пробиотичните бактерии. В човешкото тяло, ябълковият пектин се превръща в бутират, който стимулира мозъка да произвежда мозъчен невротрофичен фактор за облекчаване на стреса, безсънието, тревожността и депресията. Ябълковият пектин спомага и детоксикацията, тъй като е с отрицателен заряд и привлича положително заредените тежки метали и токсини и ги изхвърля от тялото.
Новият пробиотик Лактера Веган не съдържа никакви алергени, вкл. мляко, съгласно Регламент 1169 на ЕС (Приложение 2 за алергени). Този пробиотик е много подходящ за хора на веганска или вегетарианска диета, за хора, които постят, за хора на палео диета, изключваща консумацията на зърнени продукти, както и за хора, които не консумират глутен.
Основният пробиотичен щам в Лактера Веган е Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход, за който експериментално и клинично е доказано, че има антибактериален ефект срещу патогенни бактерии, предизвикващи диарии и възпаления. Професор Айк от Индия доказа експериментално, че този щам намалява размножаването на ракови клетки.
По време на ковид епидемията екипи от Университетска болница Плевен и Университетска болница „Св. Анна“ в София доказаха, че Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход модулира клетъчния имунитет и е успешна хранителна подкрепа при COVID-19. За това проучване Лактера получи български патент за биологично активен продукт, който има обещаващите качества на храна на бъдещето за борба с вирусните инфекции.
По време на 31-вата Антарктическа експедиция, екипи от ВВМУ Варна и Софийски университет доказаха, че този щам е психобиотик и влияе благоприятно върху депресиите и „бърнаут“ синдром при хора, подложени на екстремни натоварвания и стрес.
Средата, в която е размножен Lactobacillus bulgaricus DWT1 в новия пробиотик Лактера Веган, е кокос, грах и пектин.
Лактера Веган е със заявки за български и европейски патент.
Вземете една лъжичка Лактера Веган за вашето здраве и добро настроение!
Бъдете здрави с Лактера!
ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: от 09:00 до 17:00 СЪБОТА и НЕДЕЛЯ: почивни дни
прочети ощеLactobacillus bulgaricus DWT1 като ПСИХОБИОТИК! Продуктите ЛАКТЕРА намаляват депресиите, тревожността и подобряват физиологичния сън при стресови състояния.
прочети ощеВъв връзка с националните празници, магазинът Лактера ще ПОЧИВА на 24, 25, 26 и 27 МАЙ. Честит празник на българската писменост!
прочети ощеПо празниците магазин Лактера на бул. Хр. Ботев 23 в София ще ПОЧИВА на 1-ви МАЙ и на 3-ти, 4-ти, 5-ти и 6-ти МАЙ.
прочети ощеСпециалист акушер гинеколог с множество допълнителни квалификации и дългогодишен стаж говори за ползите на Laktera!
прочети ощеГледай Refresh за здраве с гост д-р Даниела Петрова, 30.12.2023
прочети ощеПредставя д-р Даниела Петрова, "Дафлорн" - 18.11.2023
прочети ощеНа 13 и 14 ФЕВРУАРИ с всяка ПОРЪЧКА и ПОКУПКА получавате подарък ЛЪЖИЧКА от Дафлорн - ЛЪЖИЧКА ЗДРАВЕ С ЛАКТЕРА!
прочети ощеЛактера Веган Цинк – първи по рода си пробиотик от изворна вода на растителна основа с 19 признати здравни претенции според Регламент 432 на ЕС!
прочети ощеЩамът Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход е уникално природно лечебно средство
прочети ощеЗнаете ли какво означава здравна претенция в Европейския съюз? А защо е важно хранителните добавки да имат такива претенции?
прочети ощеПрез целия ДЕКЕМВРИ за всяка покупка на поне една кутия пробиотична формула Laktera получавате ПОДАРЪК Коледна лъжичка LAKTERA! Вземайте всеки ден лъжичка Laktera за Вашето здраве!
прочети ощеВъв връзка с предстоящите празници, екипът на Дафлорн БГ Ви информира, че празничното ни работно време на 23.12.2023 е от 9 до 15ч включително. За да може да зарадвате близките и следколедно ще работим и в междупразничните дни на 28 и 29.12.2023 с нормално работно време от 9 до 17ч.
прочети ощеПробиотикът „Лактера“ е надеждно оръжие в борбата с вирусните инфекции
прочети ощеС общите усилия на служебното правителство, община Казанлък, екипа на Лактера и други професионалисти българското розово масло ВЕЧЕ е под егидата на Световната организация по интелектуална собсвеност.
прочети ощеГледай Refresh за здраве - Детокс на черния дроб с Пробиотици - с гост д-р Даниела Петрова-22.04.2023
прочети ощеВече можете да намерите Лактера Актив 250г и Лактера Акив 60 капсули в аптиките с НОВ ЕТИКЕТ!
прочети ощеВече масовото използване на насекоми в храни не е нещо от далечното бъдеще. Какво трябва да знаем и има ли рискове за здравето ни? Какво общо имат пробиотиците и розовото масло и може ли да ни помогнат да запазим здравето си?
прочети ощеМАГАЗИНЪТ НЯМА ДА РАБОТИ ОТ 3-ТИ ДО 6-ТИ МАРТ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
прочети ощеЛактера е част от единствения медицински проект на 31-вата българска експедиция към Антарктида и се приема ежедневно от екипажа на първия български плавателен съд, плаващ до ледения континент!
прочети ощеНаучните изследвания на Лактера продължават! Лактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев.
прочети ощеЛактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция.
прочети ощеПатент №4294, 06.07.2022, Патентно ведомство на РБ „Биологично активен продукт“
прочети ощеСкъпи клиенти, от 05-ти Септември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.
прочети ощеД-р Петрова за производство на Лактера Нейчър по всички световни стандарти гредайте в предаването ReFresh за здраве със Силвия Чалъкова
прочети ощеМиглена Ангелова представя серията Laktera Allergy Free
прочети ощеД-р Петрова в "Искрено и лично" с Миглена Ангелова за йод и радиация. Митове и реалност!
прочети ощеНова статия в Pro News Dobrich пробиотикът Лактера и лъчезащитния ефект
прочети ощеСтатия в Pro News Dobrich
прочети ощеСтатия в Pro News Dobrich
прочети ощеPro News Dobrich: Български пробиотици – първите в света, изолирани от наша изворна вода
прочети ощеReFresh за здраве - Алергии - какво представляват и помагат ли пробиотиците в борбата с тях
прочети ощеКакво са пробиотиците? Имунитет и пробиотици!
прочети ощеВъв връзка с предстоящите празници, екипът на Дафлорн БГ Ви информира, че празничното ни работно време е до 23.12.2021 включително. В междупразничните дни също ще работим на 29 и 30.12.2021. Последният ден от 2021 - 31 декември е неработен за нас, тъй като куриерската компания Спиди няма да взима пратки на тази дата. Първият ни работен ден от новата година е 04.01.2022.
прочети ощеД-р Петрова говори за Laktera при бременни жени с Covid-19 в Refresh за здраве!
прочети ощеСкъпи клиенти, от 15 Ноември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.
прочети ощеСтатия в PRO NEWS DOBRICH: Д-р Даниела Петрова от Добрич ръководи успешна компания за български пробиотици.
прочети ощеКовид, бременност и пробиотици с д-р Даниела Петрова
прочети ощеГледайте Проф. Александров в предаването РеФреш за пробиотици и рак!
прочети ощеСемейсъвото на Лактера се увеличава с нови пордукти!
прочети ощеПробиотиците при ковид - д-р Даниела Петрова; Михаела Георгиева; Кристин Настева
прочети ощеД-р Даниела Петрова. Пробив в ковид-терапията при бременност. Алергии и пробиотици.
прочети ощеНаучният съвет на Европейския орган по безопасност на храните (EFSA) даде официално становище, че въз основа на историята на безопасна употреба на Българското розово масло му се дава статут за квалифицирана презумпция за безопасност.
прочети ощеЗнаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Кашер сертификат, издаден от равин д-р Левингер от Йерусалим!
прочети ощеЗнаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Халал сертификат, издаден от Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България!
прочети ощеЗнаете ли, че тази година (2021) нашата компания: “Дафлорн” - производител на първия в света пробиотик от воден произход - получи най-високото ниво на международна сертификация в областта на храните - FSSC 22 000 след успешно преминат одит на известната американска компания NQA!
прочети ощеЗАСЕКРЕТЕНАТА LACTOBACILLUS BULGARICUS - СВОЙСТВА И ДЕЙСТВИЕ. Разговор с проф. д-р Н. Александров
прочети ощеТомбола „Месец на Имунитета“ Купете Лактера Нейчър 250г в периода от 10.11.2020 до 10.12.2020 и имате възможност да спечелите ваучер на стойност 50 или 100 лв!
прочети ощеХранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса
прочети ощеГледайте предаването Business Daily по ТВ Европа с участието на Проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова по темата "Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?"
прочети ощеЕвропейският патентен офис издаде официален сертификат на Дафлорн ООД за Европейски патент.
прочети ощеНа 15.06.2020 откри врати ФИРМЕНИЯ магазин на Дафлорн!
прочети ощеПрез месец март проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова дадоха интервю пред журналистката от Дарик радио Добрич г-жа Топалова.
прочети ощеИндийският професор Палок Айк говори за Lactobacillus bulgaricus DWT1 и лечение на рак
прочети още