Статията можете да прчетете и в PRO NEWS DOBRICH, натиснете ТУК!
Хранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса, споделя в интервю за Про Нюз Добрич съсобственикът и управител на “Дафлорн” ООД, която произвежда над 50 пробиотични продукта, защитени с над 15 патента и търговски марки в България и света. Д-р Даниела Петрова е родом от Добрич, токсиколог, тя е съсобственик на компанията „Дафлорн“, която произвежда български пробиотици. Колега и съратник в научното поприще, работата и живота на проф. д-р Никола Александров, един от пионерите, изобретател на пробиотици, не само в България, но и в света, генерал майор о.р., бивш ръководител на Военно-медицинска академия.
Пробиотиците на компанията „Дафлорн“ са последна най-модерна генерация. Какво ги отличава от останалите и какви са техните преимущества пред конкурентите им на пазара?
Да, Дафлорн произвежда последната най-модерна генерация пробиотици Лактера, защитени с Американски и Европейски патент. Пробиотичната индустрия създава различни генерации пробиотици за да могат те да останат живи и да започнат да действат в дебелото черво на човека. За да стигнат до края на тънките и началото на дебелото черво, пробиотичните микроорганизми имат да преодолеят няколко препятствия – да останат живи на рафта в магазина или аптеката, да преминат през стомаха на човека, където рН-то е много ниско т.е има голяма киселинност, да преминат през дванадесетопръстника, където рН-то е високо, т.е. алкалността е висока и след това да преминат 6-7 метра черва до дебелото черво, където действат всички пробиотици. До сега са известни 4 генерации пробиотици. Първа генерация са така наречените стартерни култури, които са без обвивка и трябва да се съхраняват при минусови температури и са много оязвими към висока киселинност и алкалност. Втора генерация са пробиотици с една протеинова обвивка, най-често синтетична, която също не е достатъчна за да ги запази живи до достигането на дебелото черво. Трета генерация са пробиотици с микрокапсула, най-често протеинова. Четвъртата най-модерна генерация са пробиотици, които са обвити с обвивка, състояща се от протеини, въглехидрати и мазнини. Нашите пробиотици Лактера по време на биотехнологичния процес се обвиват по естествен път с аминокиселините, простите захари и мастните киселини на млякото и така те стигат живи до дебелото черво, където започват да действат. Това е обект на ноу-хау, част от Американския патент. Патента в САЩ за Лактера е единственият в областта на биотехнологиите от общо 8 български патента в САЩ. Дафлорн е единствената компания в източна Европа, която има действащи Американски и Европейски патент в областта на пробиотиците. Дафлорн ООД си произвежда пробиотичната суровина, докато над 90% от компаниите само пакетират пробиотици, като закупуват суровината от други фирми.
През 2011г. Н. Александров и Д. Петрова за първи път в света успяха да изолират 8 пробиотични щама от изворна вода от дивата природа на България – извор в Стара планина, като най-важен от тях е Lactobacillus bulgaricus DWT1. Улавянето на пробиотични микроорганизми от изворна вода се случва за първи път в света и затова можем да говорим за научно откритие. Първите в света пробиотични микроорганизми от воден произход са собственост на Дафлорн и са защитени с Патента в САЩ.
Ние произвеждаме два вида пробиотици Лактера – като пробиотична формула на прах и като пробиотици в капсули. Хитовия ни продукт е Laktera Nature. За хората, които са алергични към краве мляко, създадохме пробиотична формула на прах Laktera Allergy Free. При този пробиотик, нашият Lactobacillus bulgaricus е разможен на козе мляко. Козето мляко е най-близко по състав до майчината кърма и е подходящо за малки деца и възрастни хора. Пробиотиците Лактера на козе мляко са защитени с Европейски патент.
Аз пия нашите пробиотици Лактера вече 20 години ежедневно. За този период ми се е налагало само един път да приемам антибиотик. Двата най-важни ефекта на Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход са влиянието му върху имунитета и овладяването на дисбактериозата в дебелото черво. Още учителя Дънов пише, че повечето болести започват от червата. Дебелото черво отговаря за образуване на голяма част от имунния отговор на човека. Нашият щам от воден произход в Лактера възстановява микробиома на дебелото черво и в този аспект може да се приема ежедневно не само по време и след антибиотично лечение. Две-три лъжички от Laktera Nature сутрин са достатъчни да поддържаме здрава имунната си система.
За около 6 месеца ние проведохме две мащабни клинични проучвания при пациенти с COVID. В университетска болница Плевен изследвахме влиянието на Lactobacillus bulgaricus DWT1 върху клетъчния имунитет при 86 пациента с COVID-19. Установихме, че включването на Laktera Nature като хранителна подкрепа, част от комплексна лечебна схема води до модулиране на клетъчния имунитет при тези пациенти. Т-хелперите, които произвеждат цитокинини, намаляват и по този начин избягваме така наречената цитокининова буря, която води до смърт при пациенти с COVID-19. В същото време се увеличават Т-цитотоксичните лимфоцити и НК клетките (други основни клетки на клетъчния имунитет, които директно убиват вируса на COVID-19. Нямаме интубиран и/или починал пациент, независимо от това, че голяма част от тях бяха с придружаващи заболявания. Всички пациенти приемали Laktera Nature в доза 3 пъти по 4 мерителни лъжички оздравяха и бяха изписани без усложнения.
Много интересно е проучването ни в Университетска болница Св. Анна, София при бременни жени. За периода на проучването, на лечение преминаха 9 бременни с ковид в 33-35 гестационна седмица (всички с едноплодна бременност). Бременните не могат да приемат много лекарства и ние лекарите сме ограничени в лечението на ковид до 1-2 антибиотика , антикоагуланти и витамини и хранителни добавки за бременни. Включването на Лактера Нейчър към тази терапия доведе до бързо възстановяване на жените и раждане на 9 здрави деца. Всички новородени са с отрицателен PCR тест на първия и 7-мия ден и са без пневмонии.
Когато открихме този уникален щам Lactobacillus bulgaricus от воден произход, с нас се свърза проф. Палок Айк, декан на биологичния факултет към индийската агенция по ядрена енергетика (индийския аналог на НАСА). Той доказа по 6 различни начина, включително генетични, че нашият щам Lactobacillus bulgaricus в Лактера Нейчър има антираков ефект, тъй като влияе върху вродения имунитет на човека чрез увеличаване на М1 макрофагите, които убиват новообразувани туморни клетки. Ние вече наблюдаваме над 15 пациента с туморни заболявания, които са преминали хирургично лечение, лъче- и химиотерапия и приемат ежедневно Лактера Нейчър. Изследването е много трудоемко, тъй като процесът на наблюдение е много дълъг, но за наше удовлетворение, тези пациенти преживяха 5-годишния период на наблюдение на онкологичното заболяване и водят активен начин на живот.
България е благословена земя и за да бъдем здрави, нека да ползваме този уникален щам Lactobacillus bulgaricus от воден произход, който ни е дар от Господ.
Лактера е част от единствения медицински проект на 31-вата българска експедиция към Антарктида и се приема ежедневно от екипажа на първия български плавателен съд, плаващ до ледения континент!
прочети ощеНаучните изследвания на Лактера продължават! Лактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция, ръководена от проф. Христо Пимпирев.
прочети ощеЛактера е включена в единствения проект в направление медицина от общо 9 научни проекта, които ще бъдат реализирани по време на 31-вата Национална Антарктическа експедиция.
прочети ощеПатент №4294, 06.07.2022, Патентно ведомство на РБ „Биологично активен продукт“
прочети ощеСкъпи клиенти, от 05-ти Септември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.
прочети ощеД-р Петрова за производство на Лактера Нейчър по всички световни стандарти гредайте в предаването ReFresh за здраве със Силвия Чалъкова
прочети ощеМиглена Ангелова представя серията Laktera Allergy Free
прочети ощеД-р Петрова в "Искрено и лично" с Миглена Ангелова за йод и радиация. Митове и реалност!
прочети ощеНова статия в Pro News Dobrich пробиотикът Лактера и лъчезащитния ефект
прочети ощеСтатия в Pro News Dobrich
прочети ощеСтатия в Pro News Dobrich
прочети ощеPro News Dobrich: Български пробиотици – първите в света, изолирани от наша изворна вода
прочети ощеReFresh за здраве - Алергии - какво представляват и помагат ли пробиотиците в борбата с тях
прочети ощеКакво са пробиотиците? Имунитет и пробиотици!
прочети ощеВъв връзка с предстоящите празници, екипът на Дафлорн БГ Ви информира, че празничното ни работно време е до 23.12.2021 включително. В междупразничните дни също ще работим на 29 и 30.12.2021. Последният ден от 2021 - 31 декември е неработен за нас, тъй като куриерската компания Спиди няма да взима пратки на тази дата. Първият ни работен ден от новата година е 04.01.2022.
прочети ощеД-р Петрова говори за Laktera при бременни жени с Covid-19 в Refresh за здраве!
прочети ощеСкъпи клиенти, от 15 Ноември влизат в сила нови цени на пробиотиците на Дафлорн.
прочети ощеКовид, бременност и пробиотици с д-р Даниела Петрова
прочети ощеГледайте Проф. Александров в предаването РеФреш за пробиотици и рак!
прочети ощеСемейсъвото на Лактера се увеличава с нови пордукти!
прочети ощеПробиотиците при ковид - д-р Даниела Петрова; Михаела Георгиева; Кристин Настева
прочети ощеД-р Даниела Петрова. Пробив в ковид-терапията при бременност. Алергии и пробиотици.
прочети ощеНаучният съвет на Европейския орган по безопасност на храните (EFSA) даде официално становище, че въз основа на историята на безопасна употреба на Българското розово масло му се дава статут за квалифицирана презумпция за безопасност.
прочети ощеЗнаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Кашер сертификат, издаден от равин д-р Левингер от Йерусалим!
прочети ощеЗнаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Халал сертификат, издаден от Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България!
прочети ощеЗнаете ли, че тази година (2021) нашата компания: “Дафлорн” - производител на първия в света пробиотик от воден произход - получи най-високото ниво на международна сертификация в областта на храните - FSSC 22 000 след успешно преминат одит на известната американска компания NQA!
прочети ощеЗАСЕКРЕТЕНАТА LACTOBACILLUS BULGARICUS - СВОЙСТВА И ДЕЙСТВИЕ. Разговор с проф. д-р Н. Александров
прочети ощеТомбола „Месец на Имунитета“ Купете Лактера Нейчър 250г в периода от 10.11.2020 до 10.12.2020 и имате възможност да спечелите ваучер на стойност 50 или 100 лв!
прочети ощеХранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса
прочети ощеГледайте предаването Business Daily по ТВ Европа с участието на Проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова по темата "Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?"
прочети ощеЕвропейският патентен офис издаде официален сертификат на Дафлорн ООД за Европейски патент.
прочети ощеНа 15.06.2020 откри врати ФИРМЕНИЯ магазин на Дафлорн!
прочети ощеПрез месец март проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова дадоха интервю пред журналистката от Дарик радио Добрич г-жа Топалова.
прочети ощеИндийският професор Палок Айк говори за Lactobacillus bulgaricus DWT1 и лечение на рак
прочети още