“Laktera Rose oil” и “Laktera Allergy Free Rose+” са отново на пазара!

“Laktera Rose oil” и “Laktera Allergy Free Rose+” са отново на пазара!
27 април 2021

Знаете ли, че съществуваше риск за емблематичния ни национален продукт - Българското розово масло?

Съгласно Регламент (ЕО) №1334 от 2008 г в храни и хранителни добавки не може да се добавя метилевгенол, който е естествена, натурална съставка в розовото масло. 

По този проблем “Дафлорн” в лицето на управителя д-р Даниела Петрова д.м. работи съвместно с Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в продължение на няколко месеца. ЦОРХВ предоставя следното становище: 

“Съгласно Българския държавен стандарт, който е приет и за международен, българското розово масло трябва да съдържа до 2% метилевгенол, което е най-ниското съдържание в сравнение с розови масла с произход от други страни и географски региони. Специфично за българското розово масло е ниското съдържание на метилевгенол.” 

Научният съвет на Европейския орган по безопасност на храните (EFSA) даде официално становище, че въз основа на историята на безопасна употреба на Българското розово масло му се дава статут за квалифицирана презумпция за безопасност. 

БАБХ разреши влагането на Българско розово масло в храни и хранителни добавки и  

“Дафлорн” връща на пазара “Laktera Rose oil”. 

 

Това е успех не само за компанията, но и за всички производители на българско розово масло! Изключително сме благодарни на ЦОРХВ за съдействието, което ни оказаха в защитата на Българското розово масло и българския производител!

 

Знаете ли, че “Laktera Rose oil” и “Laktera Allergy Free Rose+” са отново на пазара?

И двата продукта са съчетание на уникалните за България Lactobacillus bulgaricus DWT1 от чиста изворна вода и Българско розово масло. “Laktera Allergy Free Rose+” е на основата на козе мляко и е подходяща за хора с алергии и непоносимост към краве млечен протеин. Българското розово масло е с прекрасни ефекти за здравето на човека. Научен екип от Института по хигиена и професионални заболявания към Медицинска Академия установява категорично безопасността на българското розово масло. Съществуват и много фармакологични и клинични проучвания за здравословните ефекти на българското розово масло, включително обширната, задълбочена докторска дисертация на акад. Нешев от 1990 г. 

Д-р Даниела Петрова д.м. публикува в дисертацията си клинично проучване на “Laktera Rose oil” (пробиотична формула с Lactobacillus bulgaricus DWT1 и българско розово масло) като хранителна терапия на чернодробни увреждания при хероиново зависими пациенти. 

В МЦ Евроздраве е проведено и епидемиологично проучване за приложението на  “Laktera Allergy Free Rose+” при пациенти с хранителни алергии. Резултатите са изнесени на Международен симпозиум по стрес, микробиом и пробиотици в Индия през 2016 г.   За повече информация натиснете ТУК!

22 октомври 2021
Ковид, бременност и пробиотици

Ковид, бременност и пробиотици с д-р Даниела Петрова

прочети още
20 октомври 2021
В РеФреш за здраве участва Проф. Александров!

Гледайте Проф. Александров в предаването РеФреш за пробиотици и рак!

прочети още
5 октомври 2021
Лактера набира популярност!

Семейсъвото на Лактера се увеличава с нови пордукти!

прочети още
28 септември 2021
Пробиотиците при Ковид

Пробиотиците при ковид - д-р Даниела Петрова; Михаела Георгиева; Кристин Настева

прочети още
24 август 2021
Пробив в ковид-терапията при бременност

Д-р Даниела Петрова. Пробив в ковид-терапията при бременност. Алергии и пробиотици.

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ...?

Знаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Кашер сертификат, издаден от равин д-р Левингер от Йерусалим!

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ...?

Знаете ли, че пробиотиците от фамилията “Лактера” вече имат Халал сертификат, издаден от Главното мюфтийство на Мюсюлманско изповедание в България!

прочети още
27 април 2021
Знаете ли, че ... ?

Знаете ли, че тази година (2021) нашата компания: “Дафлорн” - производител на първия в света пробиотик от воден произход - получи най-високото ниво на международна сертификация в областта на храните - FSSC 22 000 след успешно преминат одит на известната американска компания NQA!

прочети още
6 януари 2021
Професор Александров гост на Миглена Ангелова в CODE HEALTH TV

ЗАСЕКРЕТЕНАТА LACTOBACILLUS BULGARICUS - СВОЙСТВА И ДЕЙСТВИЕ. Разговор с проф. д-р Н. Александров

прочети още
7 ноември 2020
Томбола „Месец на Имунитета“ от 10.11.2020 до 10.12.2020

Томбола „Месец на Имунитета“ Купете Лактера Нейчър 250г в периода от 10.11.2020 до 10.12.2020 и имате възможност да спечелите ваучер на стойност 50 или 100 лв!

прочети още
21 юли 2020
Пробиотик и COVID-19

Хранителна терапия с пробиотици спомага за лечението на коронавируса

прочети още
1 юли 2020
Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?

Гледайте предаването Business Daily по ТВ Европа с участието на Проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова по темата "Как пробиотиците могат да повишат имунитета ни?"

прочети още
29 юни 2020
ЛАКТЕРА АЛЕРДЖИ ФРИ и ЕВРОПЕЙСКИ ПАТЕНТ

Европейският патентен офис издаде официален сертификат на Дафлорн ООД за Европейски патент.

прочети още
18 юни 2020
Откриване на ФИРМЕН магазин на Дафлорн!

На 15.06.2020 откри врати ФИРМЕНИЯ магазин на Дафлорн!

прочети още
9 юни 2020
Интервю за пробиотиците в ДарикРадио

През месец март проф. Никола Александров и д-р Даниела Петрова дадоха интервю пред журналистката от Дарик радио Добрич г-жа Топалова.

прочети още
9 юни 2020
Пробиотици в лечението на рака

Индийският професор Палок Айк говори за Lactobacillus bulgaricus DWT1 и лечение на рак

прочети още