Предимства на пробиотиците

Една мерителна лъжичка  от патентованите пробиотици на Дафлорн се равнява на 14-16 кофички кисело мляко, заквасено с Лактобацилус булгарикус. В нашата пробиотична храна се съдържат оригинални щамове на Лактобацилус булгарикус, изолирани от чиста изворна вода или от натурални млечнокисели продукти. Нашите оригинални щамове на Лактобацилус булгарикус са много по-мощни по отношение на здравословните си ефекти върху човешкия организъм в сравнение с индустриалните такива, с които се заквасва българско кисело мляко в хранителната промишленост. В пробиотиците на Дафлорн млечните протеини са разградени до всички 21 заменими и незаменими аминокиселини. В киселото мляко се съдържа казеин – дълговерижен белтък, който дразни стомаха и червата на малки деца и хора с гастрити и колити. Пробиотиците ни са безлактозни до нисколактозни, за разлика от киселото мляко, в което се съдържа лактоза. В много от киселите млека на пазара се съдържат консерванти, за да се удължи срокът на годност или пълнители, за да се постигне гъстота. Пробиотиците на Дафлорн са изцяло натурални и не съдържат ГМО, консерванти, пълнители и други химични вещества.