Космически храни

През 1984 година проф. д-р Никола Александров разработва по задание от българското правителство храни за международната космическа програма „Интеркосмос“. През юли 1988 г., по време на полета си в космоса, вторият български космонавт Александър Александров извършва над 56 успешни научни експеримента, включително и изпитание на тези български храни за космонавти. До 1992 г. тези продукти са класифицирани като секретни и са произвеждани от държавно предприятие по специални заявки. Разсекретяването на производството на тези храни през 1993 г. позволи на Дафлорн ООД по-късно да пусне на свободния пазар продукти с уникалната българска бактерия. Следваща генерация пробиотици на Дафлорн са използвани от българската армия по време на мисиите в Камбоджа, Косово, Ирак и Афганистан и от българските научни експедиции в Антарктика и Хималаите.