Пробиотици и онкология

През 2019 г. проф. Палок Айк от Научен институт NISER Индия (част от Департамента по атомна енергетика на Индия) доказа, че нашият щам Lactobacillus bulgaricus DWT1 от воден произход има антитуморен ефект. Този ефект се дължи на свойството му да превръща М2 в М1 макрофаги в човешкия организъм и по този начин повишава клетъчния имунитет. М1 макрофагите са естествени имунни клетки в човешкия организъм, които се борят с новообразуваните туморни клетки и ги унищожават.

Експериментално и клинично проучване на ВМА София, МУ Варна и БАН показва, че вклюването на храна Laktera Nature® на оперирани пациенти от колоректален карцином значително подобрява каеството на живот на пациентите, като намалява страничните ефекти на химио- и лъчетерапията – гадене, повръщане, косопад, тежки придружаващи инфекции, отслабване, умора и др. При пациентите, приемали пробиотика Лактера Нейчър процентът на смъртност е сигнификантно по-нисък.

Изследването на проф. Палок Айк можете да гледате тук: http://laktera.com/videos.html

Препоръчан продукт: Лактера Нейчър 250 г

 

Хранителна терапия при онкологични заболявания: натиснете ТУК!