Корпоративна информация

Корпоративна информация

Дафлорн ООД е създадена през 2000 г. от.о.р. ген. майор проф. Никола Александров дмн и д-р Даниела Петрова дм.

Днес Дафлорн произвежда над 50 пробиотични продукта, защитени с над 15 патента и търговски марки в България и света. Търговската марка Laktera е регистирана в Европейския съюз, САЩ, Русия, Китай, Турция, Южна Кореа, Судан, Пакистан, Австралия и Нова Зеландия. Производственият процес на Дафлорн е високо биотехнологичен. Производствената база на Дафлорн се намира близо до София – в с. Нови хан, община Елин Пелин. Компанията притежава регистрация на производството в Българската агенция по безопасност на храните за производство на храни със специално предназначение. Компанията е въвела системи за мениджмънт на безопасност на храните и притежава сертификати за ISO 22 000:2005 и GMP. Дафлорн е член на Международната пробиотична асоциация (http://internationalprobiotics.org). Продуктите на Дафлорн притежават здравна претенция, призната от European Food Safety Agency  съгласно Регламент 432 на ЕС. Продуктите на Дафлорн се продават свободно, както на българския пазар, така и в Словакия, Чехия, Кипър, Гърция, Китай, Южна Кореа, Германия и Пакистан.

Продуктите на Дафлорн са експериментално и клинично изпитани и изследвани в продължение на над 30 години при над 4 000 пациента. Изпитанията са провеждани във водещи медицински лечебни заведения в България и чужбина – ВМА гр. София, Медицински Университети във Варна, София и Плевен, НИСМ Пирогов, БАН, ВМА в Чехия и Полша, Вюрцбургския медицински университет в Германия и Германски спортен университет Кьолн. Защитени са няколко дисертационни трудове, в които пробиотиците  на Дафлорн са част от комплексни лечебни схеми. Резултатите от научните изследвания са публикувани в над 80 статии в специализирани научни списания в България и чужбина и са докладвани на международни конференции и форуми.  Научните разработки върху здравословните ефекти на пробиотичните храни на Дафлорн продължават и в момента съвместно с проф. Палок Айк от Научен институт NISER, Индия, който е част от Департамента по атомна енергетика в Индия. През 2019г. проф. Айк доказва, че антираковия и антивирусния ефект на L. bulgaricus от воден произход се дължи на свойството му да превръща М2 в М1 макрофаги и да повишава клетъчния имунитет.

Повече информация: натиснете ТУК!